Колеги от няколко седмици забелязвам,че по маркуча от турбото към интеркулера се стичат капчици масло.Забърсах го и сега пак е омаслил.Турбото е сменявано ИХИ и ми се струва,че диаметъра на маркуча е по-голям,въпреки че уж добре е стегнато с тая скоба.Отделно и долната част на кулера е омаслила и нз дали тва масло е от самото турбо или е пробит кулера.Прилагам снимки да кажете.Иначе маслото на пръчката за няколко хиляди не е мръднало,а си я настъпвам колата до 4000 оборота.
Известие
Collapse
No announcement yet.
Омасляване маркуч на турбо 2.4
Collapse
X
-
Всичките дизели хвърлят масло по въздухопроводите...а кулера ако ти е пробит ще имаш проблем с бууста а не масло...
При мен омасляването почва още от маркуча на картерната вентилация....или квото там беше, с обратните газове156SW JTD 20V Distinctive - Injected with a poison
OEM & Ventura Garage
http://clubalfaromeo.com/forum/showthread.php?p=1111314 -как аз бях измамен от Аrti156SW
Comment
-
Просто ти минава масло през турбото и ти пълни кулера.Което значи че има луфт на оста на турбото и ще се увеличав количеството на масло.Не е нормално.Нищо че колегите и на тях им било така.Предолагам става въпрос за коли над 250-300 хил.CUORE SPORTIVO 164 +,156 2.4 TI +++, 159 TI +++,Alfa Romeo Arna 1.3 TI
Fiat Uno Fire,Fiat Tipo Gran Turismo,Fiat Bravo, Fiat Grande Punto, Fiat 1500 Lunga,Fiat 850,Fiat 1300/1500
Comment
-
Бе хайде да не е грам, ама да се стичат капчици както пише колегата в началния пост, НЕ е нормално.
На 156 та единствените капчици дето съм виждал до сега бяха от скапан маслен филтър.
На 146 та така се почна с капчици, накрая стигна до 1 кило масло на месец.
И турбината почина...Welcome to the real world
Алфа Ромео 156 2.4 JTD (01г.); Алфа Ромео 146 1.9 TD (98г.); Лада 21051 - Бивша.
Comment
-
То с омасляване се почва... тук вече отиваме на гадаене, като се омасли кога ще тръгне.
И в повечето случаи никой не пипа докато не тръгне да капе.Welcome to the real world
Алфа Ромео 156 2.4 JTD (01г.); Алфа Ромео 146 1.9 TD (98г.); Лада 21051 - Бивша.
Comment
-
Първоначално публикувано от Linkestis Покажи съобщениеНеее питах колегата 136 за омасляването не за капкиCUORE SPORTIVO 164 +,156 2.4 TI +++, 159 TI +++,Alfa Romeo Arna 1.3 TI
Fiat Uno Fire,Fiat Tipo Gran Turismo,Fiat Bravo, Fiat Grande Punto, Fiat 1500 Lunga,Fiat 850,Fiat 1300/1500
Comment
-
1. Задължително махаш картерната вентилация която е забита баш пред турбото
2. Слагаш един турбо път от неръждавеика от турбото до кулера
3. Почваш да караш и да си свиркашAlfa Romeo EX 155 1.8SS,147jtd,156TS,156jtd,
159 1.9 няколко. 2.4 няколко, Auto, ръчка - всичко
NEW 159 2.0 JTDm Black TI
Comment
-
Първоначално публикувано от vovata Покажи съобщение1. Задължително махаш картерната вентилация която е забита баш пред турбото
2. Слагаш един турбо път от неръждавеика от турбото до кулера
3. Почваш да караш и да си свиркаш156 2.4JTD 136+ PS
Comment
Comment